Nørgård Mikkelsen 11/08/2021 1 min

  Beskyt dit brand på Amazon

  Selvom ingen endnu ved, præcis hvornår amazon.dk bliver en realitet, så gør du alligevel klogt i at begynde beskyttelsen af dit brand, inden giganten gør sit indtog – uanset, om du har planer om at sælge på platformen eller ej.  

  Hold styr på dit brand på Amazon 

  Hvis du værner om dit brand, går du garanteret højt op i, hvordan det tager sig ud på de fysiske hylder i de butikker, der sælger dine varer. Den samme omsorg skal du selvfølgelig også yde, når varerne ryger online, så du kan bevare det gennemførte og sammenhængende udtryk, der styrker din position i kundernes bevidsthed. 

  På samme måde som den kommende lancering af et amazon.dk kommer til at tilbyde helt nye muligheder for at sælge til et globalt marked, betyder lanceringen desværre også en øget risiko for at miste kontrollen med dit brand, hvis det ikke er tilstrækkeligt beskyttet. 

  Men bare rolig: Dét er der råd for! 

  3 fordele ved brand registry 

  Når det kommer til Amazon, kan du registrere dit brand i deres brand registry, uanset om du vil sælge dine varer på den digitale markedsplads eller ej. Det er vores klare anbefaling, at du gør dét, når Amazon kommer til Danmark af 3 specifikke grunde:  

  1. Det sikrer dit brand mod misbrug og kopiering
   Når du er oprettet i Amazons brand registry, kan forhandlere ikke benytte sig af dit brandnavn uden din tilladelse, ligesom Amazon vil være proaktiv i opsporingen og udelukkelsen af kopier af dit produkt. 

  2. Det giver dig bestemmelsesret over dit brand hos andre 
   Med Amazons brand registry har du mulighed for at kontrollere situationen, hvis andre forhandler dine varer og dermed benytter dit brand – du kan simpelthen styre, hvilke billeder, tekster og informationer de generelt bruger, når de sætter dine produkter til salg på Amazon. 

  3. Det åbner op for bedre annonceringsmuligheder 
   Oprettelsen i Amazons brand registry giver dig adgang til en udvidet række af annonceringsmuligheder på markedspladsen, hvis du selv ønsker at forhandle dine produkter på platformen. 

  Start registreringen allerede i dag

  Som bekendt er amazon.dk endnu ikke et aktivt site, du kan shoppe løs på, men vi ved, at det kommer. Og mens vi venter, kan du lige så godt begynde at forberede dig, så du er klar, når giganten banker på. For at blive oprettet i Amazons brand registry skal du nemlig være varemærkeregistreret og kunne dokumentere registreringen inden for de områder, du ønsker at sælge i. 

  Det er ikke fordi, det er synderligt dyrt at blive varemærke-registreret – det kan bare godt tage relativt lang tid. Faktisk kan det tage helt op til et halvt år, så det er en god idé at starte allerede nu, så du ikke skal bøvle med de udfordringer, når Amazon allerede er blevet en realitet i Danmark. Desuden får du med en europæisk registrering én gang for alle kontrollen over dit brand på alle Amazons markedspladser i hele Europa, så du er godt beskyttet. 

  Hvis det svenske marked på nogen måde er en spejling for, hvordan danskerne vil tage imod lanceringen (hvilket vi kraftigt forventer!), kan du trygt regne med, at det går stærkt med handlen (læs mere om Amazon's indtog i Sverige), når først amazon.dk går live. 

  Få hjælp til at gå ombord på Amazon

  Ved du ikke helt, hvor du skal starte og slutte, når det kommer til at begynde at sælge på Amazon? Så fortvivl ikke. Du kan lægge ud med at downloade vores 5-step guide til Amazon her, og er du klar på mere, står vi altid klar til at hjælpe dig godt i gang.

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Vil du annoncere på Amazon? Så er det nu, du skal i gang!

  Kom igang med at annoncere på Amazon og vær klar til at de gør deres indtog i Danmark.

  Nu eksploderer salget på Amazon - er du klar?

  Med Black Friday, Cyber Monday og julesalg lige om hjørnet er det på tide at få lagt en strategi,...

  Se filmen, som skal være med til at gøre danske hjem klimavenlige

  Se den nye film der skal være med til at gøre de danske hjem mere klimavenlige.