Nørgård Mikkelsen 13/03/2023 1 min

  Twitch x Røde Kors

  Nu kan du finde virtuelt tøj i din Røde Kors Butik.

  Unge mænd er en notorisk svær målgruppe for genbrugsbutikkerne at nå. Derfor søsætter vi i dag et eksperiment, hvor gamere kan vinde virtuelt brugt tøj igennem streamingplatformen Twitch.

  Når du tænker på en gamer, forestiller du dig nok ikke en udpræget pyntesyg person. Men her tager du fejl.

  Mange onlinespil giver i dag mulighed for at vælge tøj og grej til din karakter. Og disse skins har hurtigt skabt et enormt gråt marked. Handsker, knive og rifler går rutinemæssigt for langt over 10.000 kroner. Og som en nærmest kær detalje, noterer fx. spillet CS:GO hvilken stand et skin er i. En kniv kan være field-tested, hvis den ser godt brugt ud.

  Det gav os idéen til et eksperiment, som vi sætter i søen sammen med Røde Kors Genbrug.
  Som en af Danmarks førende forhandlere af brugt tøj, tager Røde Kors Genbrug nu første skridt mod, at du kan finde brugt virtuelt tøj i butikkerne. Og samtidig ramme en notorisk svær målgruppe for butikstypen:

  ”Selvom genbrugshandel er i vækst hos unge, har vi stadig rigtig svært ved at nå de unge mænd. Derfor går vi på Twitch, fordi brugerandelen af den målgruppe er så stor. Det er rigtig interessant for os at eksperimentere med, hvordan digitale platforme kan skabe fysiske besøg i vores butikker”, siger Tina Donnerborg, chef for genbrug i Røde Kors.

  Find og vind et skin

  I samarbejde med streamerne Jens Sætter-Lassen (kendt som wonderbai) og Jakob Kristensen (JKFIFA), udlodder Røde Kors Genbrug et field-tested skin til CS:GO. For at få fingere i det, skal du forbi din lokale Røde Kors Butik og finde en udstanset papudgave af det virtuelle tøj med tilhørende QR. Efterfølgende trækker de to streamere, der også promoverer initiativet, lod på wonderbais livestream på streamingplatformen Twitch.

  ”Efter jeg har fået børn, er vi kommet en del i genbrug. Man ved aldrig helt, hvad man får, men man kan være heldig. Det er det fede ved genbrug. Man skal lige lære gamet, og derfor er der måske også mange mænd, som vælger det fra. Det håber jeg, jeg kan ændre på”, siger Jens Sætter-Lassen.

  Initiativet er første skridt på, hvad der kan blive en længere rejse. Fra alle parter er tanken, at fuldt integreret donations- og salgssystem for skins vil være meget interessant. For slet ikke at tale om bæredygtigt. Hvilket alle dage har været et af genbrugshandlens stærkeste selling points.

  Hos Nørgård Mikkelsen glæder vi os til at følge responsen på initiativet - og arbejde videre med, hvordan genbrugstøj kan blive mere end det, du har hængende i skabet.

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  3-Stjernet Aftensmadder

  Hvordan griber man det an, når mange i målgruppen ser en flad pølsemad som en nødløsning og lidt...

  Nørgård Mikkelsen valgt som bureau for Danmarks nye velfærdskoncern

  Nørgård Mikkelsen er blevet valgt som strategisk- og kreativtbureau for Carelink Gruppen, Danmarks...

  Trafikmåling styrer mod sort hul

  I 15 år har Google Analytics været standarden for måling af trafik på website og i apps. Analytics...