Nørgård Mikkelsen 21/04/2021 1 min

  En aprilsnar der skabte stor effekt

  Alle brands drømmer om at være dem, der laver årets bedste aprilsnar – den hvor folk hopper i med begge ben, og hvor vi får os et godt grin sammen efterfølgende. Men hvorfor ikke lave en aprilsnar, som rent faktisk har effekt og for alvor engagerer din målgruppe?

  Dét var, hvad vi gjorde for Taffel med deres super limited edition-chips: Taffel Brunsviger!

  En lang proces
  Det hele startede hos det kreative team, som fik idéen om at præsentere en skør smagsvariant fra Taffel den 1. april. Tanken var, at forbrugeren straks ville begynde at ærgre sig over, at nyheden bare var en aprilsnar; fuldstændigt uvidende om, at Taffel rent faktisk havde produceret et lillebitte parti i virkeligheden.

  Heldigvis var kunden ikke sen til at hoppe med på idéen, og så gik startskuddet ellers til at få skabt den helt rigtige, skøre smagsvariant, der kunne friste Taffels fans.

  Valget faldt på den fynske brunsviger, og produktudviklerne kastede sig over udfordringen med at skabe vaskeægte chips med den helt rigtige balance mellem det salte og det søde. Der skulle jo kun laves et ganske lille parti, så hele produktionen måtte ske med håndkraft, men ikke desto mindre lykkedes det at lave chips, der smagte af brunsviger.

  Og så tog tingene ellers fart.

  En effektiv 2-trinsraket
  Først producerede vi som planlagt selve opslaget til Taffels Facebook-side, som 1. april annoncerede den nye smagsvariant – naturligvis komplet med packshot af den nye emballage og alt hvad der ellers hører til.

  Ganske som ventet kom der hurtigt mange reaktioner på ”nyheden”, hvor folk med stor skuffelse afskrev opslaget som en aprilsnar.

  Spol så ni dage frem til den store afsløring: En konkurrence med chancen for rent faktisk at vinde intet mindre end 2 poser med den eksklusive smagsvariant! Dén chance var Taffels fans ikke sene til at gribe, og allerede i løbet af de første 24 timer fik opslaget mere end 37.000 kommentarer på Facebook, som var kravet for deltagelse. Men ikke nok med det: Opslaget fik også over 8.000 likes og mere end 300 delinger alene i løbet af det første døgn.

  Hen over weekenden greb flere lokale webmedier nyheden, og da det blev hverdag, var historien også hurtigt at finde hos Ekstra Bladet.

  I løbet af de 10 dage konkurrencen løb, nåede opslaget at generere mere end svimlende 52.000 kommentarer samt på den gode side af 11.500 likes og næsten 500 delinger på Facebook.

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Kohberg hacker brødhylden

  Få danskerne til at bruge tid sammen med Kohberg-brandet. Læs hvordan Nørgård Mikkelsen hjælper...

  Twitch x Røde Kors

  Unge mænd er en notorisk svær målgruppe for genbrugsbutikkerne at nå. Derfor søsætter vi i dag et...

  Midjourney er her – tag med på rejsen

  Lær om Nørgård Mikkelsens brug af kunstig intelligens som ChatGPT og Midjourney og opdag, hvordan...